PUNA EKIPORE

“ Të vetëm ne mund të bëjmë shumë pak gjëra,por së bashku mund të bëjmë gjithçka” -Helen Keller Të gjithë jemi dëshmitarë që bashkpunimi është mënyra më e mirë për të arritur rezultate që ne dëshirojmë në cdo punë që kemi nisur. Puna ekipore ka qenë gjithmonë e pranishme tek zhvillimi personal e professional i njeriut. Aftësia

Continue Reading

PUNA VULLNETARE

Për shumë individ mirëqenia e tjetrit është shumë e rëndësishme prandaj ata zakonisht zgjedhin punën vullnetare për ta dhënë kontributin e tyre në shoqëri. Të bësh punë vullnetare nuk do të thotë të humbasësh kohën kot sepse në shumtën e rasteve puna vullnetare të mëson shumë gjëra. Puna vullnetare të ndihmon shumë të zhvillosh dhe

Continue Reading

SI TA MENAXHONI STRESIN NË PUNË

A është stresi për juve si një objekt në punë që nuk lëviz vendin? Si aparati I kafes? Nëse po, atëherë ju keni një barre të madhe! Sipas Shoqatës Psikologjike Amerikane, stresi në vendin e punës I kushton kompanive amerikane Rreth 300 milionë dollarë në vitë. Stresi në punë ka qenë I pranishëm për aq

Continue Reading

LETËR MOTIVIMI

Letëra e motivimit apo siç njihet ndryshe si letër profesionale është letër e cila zakonisht dërgohet tek punëdhënesi nga punëkërkuesi e bashkangjitur me CV-n. Në këtë dokument zakonisht duhet të shkruani karakteristikat tuajat dhe arsyet se pse ju e meritoni të jeni në pozitën në të cilën po aplikoni. Në këtë letër duhet të përfshihen

Continue Reading

PARAQITJA NË NJË INTERVISTË PUNE

Sigurisht që në një intervistë pune ju doni të shkëlqeni dhe t’i pëlqeni personave që gjenden në panel me mendjen, intelektin dhe aftësinë tuaj profesionale. Por para se të uleni, duhet ta keni parasysh që ata vetëm e kanë krijuar një opinion për ty, përderisa ju keni arritur deri në fazen e intervistave do të thot

Continue Reading